Afbeelding
Foto:

Het verzet kraakt ( in wording) en smaakt (nu al naar wat meer)

ALMELO -Er zit schot in de theaterproductie annex musical Het Verzet Kraakt, die zowel artistiek als organisatorisch vorm krijgt tegen het cultuurhistorische decor van het Stationsgebied en de Indiƫwijk in opbouw.

Op het terrein verrijzen een filiaal van De Nederlandsche Bank, het hoofdkwartier van de Sicherheitsdienst en een aantal lokaliteiten waar het verzet huisde en schuurde, en dus kraakte. Daar gaat de spektakulaire productie over: de grotendeels geslaagde overval van de regionale verzetsgroep op de bank in november 1944, de waanzinnig grote buit en wat er vervolgens allemaal in de spaak liep.

De belangstelling (kaartverkoop) is groot, er zijn extra voorstellingen gepland en de opbouw van het theater is in volle gang, met machtige en overdekte tribunes, een orkestbak in het zand en een speelvloer onder de blote hemel, inclusief de aanleg van een spoorlijn, want de overval beoogde geld in kas te krijgen voor het spoorwegpersoneel dat staakte. Een originele Blauwe Engel hoort erbij, net als en ontvangst met eten en drinken; het verzet smaakt ook, en nu al naar meer.