Afbeelding
Foto:

De Passie in Wierden: school met sportzaal, en goed voor Almelo

ALMELO/WIERDEN - De nieuwbouw voor de evangelische school voor voortgezet onderwijs De Passie in Wierden verrijst naar het zich laat aanzien net over de grens met Almelo, aan de rand van de wijk Zuidbroek. Eerder was ook een locatie nabij het NS-station nadrukkelijk in beeld. Er is de afgelopen tijd intensief overleg gevoerd met de gemeente Wierden.

Er zal een investering van zeven miljoen nodig zijn, waarvoor de gemeente Wierden opdraait. De gemeente Wierden heeft om deze reden in het recente verleden veel moeite gedaan en geld uitgegeven om te voorkómen dat De Passie zich in het dorp zou vestigen. Die strijd is verloren en die bijl begraven.

Rol Gerritsen

Voorde gemeente Almelo betekent het dat ze er, nota bene net over de grens, een school voor voortgezet onderwijs bijkrijgt, waarvoor ze niet hoeft te betalen. Saillant detail is dat de toenmalige wethouder Gerritsen van Wierden de school naar Wierden liet komen en op taart trakteerde, jwel, de Gerritsen die nu burgemeester van Almelo is...

Wettelijk recht

Het aantal leerlingen van De Passie schommelt momenteel rond de zevenhonderd en dat betekent dat De Passie wettelijk recht kan laten gelden op een permanent gebouw. Nu vindt het onderwijs nog plaats in noodlokalen. Het nieuwe gebouw wordt naar verwachting in 2022 in gebruik genomen, Er zal behalve voor onderwijs ook voor lichamelijke opvoeding/sport worden gebouwd, met eventueel sportvelden.