Heracles maakt zich op voor kunstgrasvriend Excelsior

ALMELO – Voor zijn derde competitiewedstrijd treedt Heracles zaterdagavond in het eigen stadion aan tegen Excelsior Rotterdam. Beide teams zijn kunstgras gewend, want ook in de Rotterdamse wijk Kralingen ligt zo'n mat. De opgevlamde discussie daarover zal dus niet worden gevoerd.

Heracles en Excelsior kunnen op kunstgras goed uit de voeten; het zijn jonge en technisch vaardige teams die de snelheid van het 'veld' en dus de 'bal' prima aankunnen.

Beide clubs startten de competitie met een zege, Excelsior verloor daarna zijn tweede wedstrijd van stadgenoot en landskampioen Feyenoord, terwijl Heracles in en tegen Heerenveen gelijkspeelde door in de laatste seconde een tegentreffer te incasseren, maar speelde prima verzorgd voetbal en had ook kunnen gelijkspelen of met een beetje geluk zelfs kunnen winnen van Feyenoord, zoals vorig jaar. Heracles speelde dus gelijk. Het was van meet af aan duidelijk dat Heracles van plan was Heerenveen het spel te laten maken, om zelf via de counter mogelijkheden te creëren. Inderdaad, geheel volgens het tegen Ajax met succes beproefde concept. Het bracht de Almeloërs op 0-1 bij rust, maar in de allerlaatste seconde van de blessuretijd werd het 1-1. Ongelukkig voor Heracles natuurlijk, maar niet onverdiend voor Heerenveen.

In omschakeling

De gastheren mochten dus van Heracles komen, maar werd nabij de zestienmeterlijn keurig opgevangen. Wel kreeg de thuisploeg in de eerste helft een aantal kansen, met name door toedoen van de regelmatig vrij oprukkende rechtsback Dumpfries, Ondanks het fanatieke pressiespel van Heerenveen en de steun van het thuispubliek in het altijd sfeerrijke Abe Lenstra-stadion stichtte ook Heracles in de omschakeling regelmatig gevaar, maar scoorde dus niet, al had e voor Darri ingevallen Peterson dat wel moeten doen doen, maar hij verzaakte jammerlijk.

Snel kunstgras

De wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam wordt wellicht een vergelijkbare pot, want beide ploegen spelen tiktak-voetbal met veel techniek op snel kunstgras. Excelsior wil na de verliesbeurt tegen Feyenoord punten pakken in Almelo en Heracles wil de kater van de late remise in Heerenveen wegspoelen.

Waar het ook over gaat, zaterdag (aanvang 20.45 uur), in elk geval niet over nut en of prut van kunstgras.