Afbeelding
Foto: Sportfoto.nl

Almelose wielrenner Wim Kleiman in een bloedvorm

ALMELO – In een halve week won de Almelose wielrenner Wim Kleiman afgelopen week drie keer een koers. Hij zegevierde in Nunspeet, Markelo en Gendringen. Kleiman is bezig met een ijzersterke comeback na een zware val in het voorjaar. Hij wil het seizoen sterk afsluiten en met een goed gevoel de winter ingaan om volgend voorjaar nog een stap te maken.

Bij de finish in Gendringen, eindpunt van de Ronde van de Achterhoek, een onvervalste klassieker, spurtte de geblokte Almeloër met overmacht naar de winst die hij vervolgens op gepaste wijze luister bijzette. De renner van Sensa-Kanjers voor Kanjers was zijn negen medevluchters op de streep met een majestueuze sprint de baas.

Kleiman verkeert in de vorm van zijn leven, wat mede gezien zijn zware val met letsel in het vroege voorjaar een puike prestatie mag heten. Het herstel verliep voorspoedig en maakt momenteel de sterkste periode in zijn nog jonge wielercarrière mee, want won dezer dagen zoals gezegd ook in Nunspeet en Markelo.

VIRO Criterium Cup

De koers in Markelo maakte deel uit van de VIRO Criterium Cup Twente. Het was de derde van zes koersen in de regio en de eerste van de vier die meetellen voor het VIRO-klassement. Op de agenda staan nog de rondes van Borne (vond woensdag plaats), Oldenzaal (ZONDAG) en Goor (2 september). Kleiman maakt goede kans op de eindzege. Hij won in het feestelijke centrum van Markelo op basis van inzicht en oerkracht.

Schier onverslaanbaar

De schier onverslaanbare Almeloër bleef op het Kaasplein in hartje Markelo zijn kompaan Robin Löwik uit Vriezenveen en Peter Schulting uit Lemele voor. De vierde coureur van de kopgroep, Per Wiggers uit Hengelo, belandde naast het podium. Löwik kreeg deze week te horen dat hij op zoek moet naar een nieuwe ploeg omdat het contract bij zijn huidige (Vlasman) wordt niet verlengd.

Lubbinge beste vrouw

De vrouwenkoers in Markelo werd na een massasprint gewonnen door Leonie Lubbinge uit Drachten. Ze liet Danique Braam uit Veenwouden en Floor Weerink uit Exloo achter zich. In het peloton bij de vrouwen lijken geen Tukkers aanwezig om in de VIRO-koersen potten te kunnen breken.