Afbeelding
Foto:

Gepromoveerde vrouwen MHCA op toernooi Enschede

ALMELO/ENSCHEDE – De kampioensvrouwen van de mixed hockeyclub Almelo (MHCA) doen dit weekend mee aan een prestigieus internationaal toernooi van de zustervereniging EHV te Enschede.

Op het sportcomplex aan de Geessinkweg te Enschede zijn twee nieuwe watervelden ten behoeve van EHV aangelegd en ze worden dit weekend in gebruik genomen voorafgaand aan de dertiende editie van een internationaal toernooi. Daartoe komt wethouder Van Houdt vanavond (vrijdag) naar het sportcomplex, want hij zal de velden formeel voor geopend te verklaren.

Grote wens

Het is overigens een grote wens van de hockeyclub in Almelo om op het sportcomplex in de Westelijke Groene Long tenminste één waterveld aan te leggen. Het bestuur bezint zich erop, maar de gemeente Almelo is een stuk minder toeschietelijk om geld beschikbaar te stellen dan de gemeente Enschede, waar het geld toch evenmin over de plinten van het stadhuis klotst.

Pittige clubs

EHV is er waarlijk in geslaagd voor het driedaagse toernooi (totaal veertig duels met de halve en hele finales op zondag) een keur aan eminente clubs naar het toernooi te krijgen. En dus krijgen de Almelose vrouwen te maken met stevige tegenstanders. Het betreft de drie eersteklassers Fletiomare (Vleuten), Reigers (Hoofddorp) en Groninger Studs plus Lambersart (Lille) dat in de Franse competitie op het hoogste niveau succesvol actief is. Een mooie vuurproef voor het net naar de tweede klasse gepromoveerde vrouwenteam van MHCA (zie foto).

Mooie geste

De uitnodiging aan de Almeloërs om mee te doen is overigens een mooie burengeste, want zo kan tegen opponenten van formaat worden bezien hoe het niveau is en de vlag erbij hangt. Dat het - ook op het niveau van de tweede klasse - wennen wordt, mag duidelijk zijn; het toernooi in Enschede is een goede graadmeter.