Afbeelding
Foto:

Almelo aast als stad in het groen op Landschapsprijs

ALMELO – De gemeente Almelo maakt kans op de jaarprijs van Landschap Overijssel. Er zijn twee kapers op de kust, te weten Raalte en Steenwijkerland. De achterliggende gedachte is gemeenten te stimuleren zich onderscheidend in te zetten.

Alle drie de genomineerde gemeenten zouden volgens Landschap Overijssel uitblinken in het betrekken van inwoners bij natuurbeleid en de gemeente Almelo is inzonderheid genomineerd voor 'de vele groene burgerinitiatieven', waaronder twintig zogenoemde Groene Loper-initiatieven van burgers die financieel een zetje krijgen als ze met kleinschalige natuurminnende ideeën op de proppen komen. Landschap Overijssel heeft besloten dit jaar - voor het eerst – het publiek de mogelijkheid te bieden een stem uit te brengen, waartoe op de site de mogelijkheid wordt geboden. De stem van de Overijsselaars telt voor veertig procent mee, die van de vakjury voor zestig procent. De jury bestaat uit een vertegenwoordiger van van de provincie Overijssel, een toezichthouder van Landschap Overijssel en een wethouder van Zwolle (vorig jaar winnende gemeente) en de directeur van Het Oversticht.

Lindeboom

Deze jury toetst onder meer op uitvoering, duurzame en structurele initiatieven en burgerparticipatie. De prijs wordt in oktober uitgereikt en bestaat uit een lindeboom en een geldbedrag van vijfduizend euro.