Bijdragen PB Fonds: dik zes mille Almelo

ALMELO – Voor culturele activiteiten in Almelo heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel 6.575 euro toegekend. Voor de uitvoering van het Stabat Mater van Antonin Dvorák door concertkoor Sursum Corda is 1.550 euro beschikbaar plus nog eens duizend euro uit het Fonds Kleine Culturele Initiatieven. Verder krijgt Toonkunst Almelo een bijdrage van 525 euro als bijdrage in de kosten van een concert met onder meer de uitvoering van de Mis van Herman Finkers waarvoor ook nog eens duizend euro beschikbaar komt via het Bredius Fonds. Een bedrag van 2.500 euro gaat naar de Stichting Museum voor Heemkunde Almelo ten bate van het maken van filmportretten in het kader van de theater- en musicalproductie Het Verzet Kraakt Overigens kan van die musical worden gezegd dat die nu al, hoewel de repetities nog moeten beginnen, een verpletterend succes is, want afgelopen week werden nog eens zo'n 2.500 kaarten aan de man gebracht, tot 15.000 totaal.De kans bestaat dat er een bord Uitverkocht nodig is, omdat het aantal voorstellingen eindig is.

Beste haring Twente komt uit viszaken Almelo

ALMELO – Uit de jaarlijkse grote Haringtest van het AD, de krant voor haringen en oliebollen, kwam afgelopen week naar buiten dat Vistaria Schaap te Almelo niet alleen de beste Hollandse Nieuwe heeft van deze stad, maar ook van de regio, want beter waren ze er volgens de jury van het AD niet in Twente. Vistaria Schaap staat op een tiende plek. Bartje's Vis, ook in Almelo, werd twaalfde.

Rondvluchten boven Almelo bij Heracles

ALMELO - Tijdens de Open Dag van Heracles Almelo, komende zondag, is het mogelijk o een helikoptervlucht te maken boven (de regio) Almelo in de helikopter van Riwald Recycling. Tussen 12.00 uur en 16.30 uur stijgt en landt de helikopter op het aanpalende terrein van ON. Supporters maken vluchten van zes minuten en vliegen dan over het Open Dag-terrein en andere delen van Almelo en de omtrek. Per vlucht kunnen drie supporters mee voor een onvergetelijke belevenis. Seizoenkaarthouders van het seizoen 2017/2018 én nieuwe seizoenkaarthouders maken kans op een gratis helikoptervlucht. Onder alle recent nieuwe seizoenkaarthouders verloot Heracles nog eens twintig plekken in de helikopter.