Zilver voor roeitweeling op WK

ALMELO/WIERDEN – De roeitweeling Marike en Martine Veldhuis, afkomstig uit Wierden en geschoold bij de Almelose roeiclub Amycus en nu lid van de studentenclub Nereus te Amsterdam, won op het WK in Plovdiv een zilveren medaille. Het werd in de Bulgaarse hoofdstad een fantastisch feest voor de 20-jarige beloften in de categorie jonger dan 23 jaar. Het was hun eerste wereldkampioenschap; ze maakten deel uit van de klasse dubbelvier licht, Anna Verkuil uit Utrecht en Iris Hochstenbach uit Groningen. Goud was onbereikbaar, brons zou kunnen, zilver was verrassend goed en werd als 'ongelooflijk mooi' bestempeld. Italië was echt te sterk, maar dan ook een team dat het hele jaar gevieren bijeen is en bijna dagelijks traint. Het maakt de prestatie van de vier Nederlandse younsters alleen maar gloedvoller.

Bauke Mollema start in Almelo

ALMELO - Bauke Mollema staat vrijdag 25 augustus mee aan de Profronde van Almelo. Het bestuur van de jaarlijkse Hoogmis in het centrum heeft de berichten van Mollema bevestigd, maar geeft verder nog geen namen van deelnemers prijs. Dat wordt elk jaar met strategische en dus zorgvuldig gekozen data gecommuniceerd, één voor één, want steeds weer een persberichtje. Mollema wo in de Tour de France de rit naar Le Puy-En-Velay. Het was meteen zijn eerste etappe-overwinning in de Ronde van Frankrijk. Nu nog Almelo winnen, dan heeft hij het helemaal voor mekaar. Of ook Maurits Lammertink 25 augustus meerijdt is de vraag. De geboren Enternaar woont in de achtrertuin van Almelo die Harbrinkhoek heet. Hij heeft een mooi debuut in de Tour de France achter de rug, reed zich een paar keer met gedurfde en gepassioneerde ontsnappingen in de kijker en eindigde op een zeventigste plek in het eindklassement.

Twee volleybalsters Almelo naar China

ALMELO - Maret Balkestein-Grothues uit Almelo en Nicole Oude Luttikhuis uit Harbrinkhoek maken deel uit van het nationale volleybalteam dat vanaf 2 augustus in China aan het finaletoernooi van de World Grand Prix deelneemt. De ploeg had, om zich voor het toernooi te plaatsen, afgelopen week genoeg aan een overwinning op België, hetgeen gebeurde, ofschoon de victorie zwaar werd bevochten: 3-2. Oranje strijdt onder leiding van bondscoach Jamier Morrison over anderhalve week met gastland China, Servië, Amerika, Brazilië en Italië om de winst van de World Grand Prix.

Rondvlucht boven Almelo bij Heracles

ALMELO - Tijdens de Open Dag van Heracles Almelo, komende zondag, i is het mogelijk om een helikoptervlucht te maken boven (de regio) Almelo in de helikopter van Riwald Recycling. Tussen 12.00 uur en 16.30 uur stijgt en landt de helikopter op het aanpalende terrein van Oranje Nassau. Supporters maken vluchten van zes minuten (inclusief in- en uitstappen) en vliegen dan over het Open Dag-terrein en andere delen van Almelo en de omtrek. Per vlucht kunnen drie supporters mee voor een onvergetelijke belevenis. Seizoenkaarthouders van het seizoen 2017/2018 én nieuwe seizoenkaarthouders maken kans op een gratis helikoptervlucht. Onder alle nieuwe seizoenkaarthouders, die vanaf nú tot en met donderdag 27 juli een seizoenkaart bestellen, verloot Heracles Almelo nog eens twintig plekken in de helikopter.