Afbeelding
Foto:

Strandbal Festival Bornerbroek voor het laatst in de zandbak op Hoitink-terrein

BORNERBROEK – Op de vlakte waar ooit het zalencentrum Hoitink stond, hartje Bornerbroek, vindt zaterdag het jaarlijkse Strandbal Festival plaats.

Voor de laatste keer is deze locatie aan de Enterstraat nabij de rotonde beschikbaar voor het zomerfestijn, want de grond is verkocht en de nieuwe eigenaar begint waarschijnlijk dit najaar al met bouw. En dus moet de Stichting F3ST voor de editie van volgend jaar op zoek naar een ander decor. 'Maar dat zijn zorgen voor volgend jaar', vertelt Rinus Barkel van de organiserende stichting. 'Dit jaar gaan we nog op dezelfde voet verder. Twaalf uur lang een te gek feest op een prachtige locatie met sfeervolle aankleding."'

Met de locatie van volgend jaar is de organisatie van het Strandbal Festival dan ook nog helemaal niet bezig. 'We kunnen alleen maar zeggen dat iedereen die nog flink feest wil vieren op deze unieke locatie de komende editie niet mag overslaan.' De ingrediënten zijn bekend: sport, spel, vossenjacht en vooral heel veel muziek, uiteraard met zo hier en daar een drankje. Elk jaar weer loopt het broekdorp uit voor het Strandbal Festival, jong en oud komen er aan hun trekken, elk op hun eigen tijd, want elk moment wordt benut. Met de crosses, de pinksterfeesten, het carbid-knallen en de verenigingskampioenschappen behoort het Strandbal Festival tot de hoogtepunten in de dorpscultuur.