Datum bepaald voor de Almelo Allee: weer aan de wandel op 24 september

ALMELO - Het sportieve jaarlijkse buitenevenement - Almelo Allee zal zondag 24 september weer plaatsvinden. Wandelen, hardlopen en fietsen in en rond het centrum en het buitengebied van Almelo. Dit jaar is het Theaterhotel de start - en finishlocatie. De organisatie is daarmee zeer in haar nopjes. Ook is er nieuwe losser van het startschot, te weten Arjen Gerritsen, burgemeester ter stede.

De burgemeester overweegt nog of hij mee zal doen aan het evenement. Hij kan het in zijn eigen tempo doen en een extra voordeel is dat hij de stad (nog beter en van andere kanten) leert kennen. Een niet meer weg te denken onderdeel van Almelo Allee is de Bedrijvenloop. Bedrijven, serviceclubs en organisaties meten hun sportieve prestaties. Nieuw daarin is de Castle Run. Een hardloopwedstrijd van circa vijf kilometer in de natuurlijke contreien rondom Huize Almelo. Welk team loopt het snelst en wint de wisselbeker met het familiewapen van Huize Almelo? Dat is de vraag, maar bovenal: wat zal de opbrengst zijn voor het goede doel?

Voor iedereen

Wandelen, hardlopen en fietsen. Alleen of met elkaar. Sportief of recreatief. Almelo Allee biedt voor elk wat wils. Voor mensen met een beperking zijn er speciale wandel- en fietsroutes. De inschrijving voor hardlopen is geopend en kan via de site www.almeloallee.nl. Daarop staan ook de hardloopafstanden en meer informatie. Inschrijven voor wandelen en fietsen is op de dag zelf. Kaarten kunnen vanaf week 35 met een speciale kortingsactie via de Plus supermarkten in Almelo worden gekocht.

Goede doel

Een deel van het inschrijfgeld gaat dit jaar naar de Almeloopers voor het goede doel: het inloophuis voor (ex)kankerpatiƫnten. Het volledige inschrijfgeld van de Kids- en Jeugdrun gaat naar het Jeugdsportfonds Almelo. Het eerbiedwaardige Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Alle kinderen moeten kunnen sporten, zo is de gedachte, want ook hier geldt dat een gezond geest in een gezond lijf moet wonen, en dat omgekeerd en gezond lijf een gezonde geest bevordert.