Afbeelding
Foto:

Verzet Kraakt loopt nu reeds als, zeg een trein

ALMELO – De kaartverkoop voor de theaterproductie Het Verzet Kraakt loopt als een tierelier. Veel bedrijven in stad en ommeland kopen stapels kaarten om die aan personeelsleden en/of zakenrelaties te geven of aan mensen die ze om welke reden dan ook niet zelf (kunnen) aanschaffen. Er zijn al zo'n twaalfduizend kaarten aan de man gebracht.

De theaterproductie over de overval op het Almelose filiaal van De Nederlandsche Bank in november 1944 zal daarmede het succes van de stadsmusical Van Katoen en Nu naar verwachting ruim overtreffen.

De voorstellingen vinden plaats in augustus en september en het verhaal van heldenmoed en mislukking speelt zich af op het emplacement van het station Almelo Centraal, waar de historische trein De Blauwe Engel komt te staan. Vanwege een treinstaking gaat het publiek via een pontonbrug over het Overijssels Kanaal naar het Indië-terein. Aldaar wordt het verhaal van de bankroof verteld, gespeeld en gezongen. De overval geschiedde om geld voor de uit protest stakende spoorwegmensen te vergaren. Momenteel vindt de inrichting van de bouw op Indië plaats; de repetities beginnen 2 augustus.