Afbeelding
Foto:

Hockeyclub in Almelo aast op watervelden, zij het in diepe stilte

ALMELO – Net als de zusterverenigingen in Enschede en Hengelo zou de Mixed Hockey Club Almelo willen beschikken over een volwaardig waterveld, liefst twee.

De gemeente Hengelo besloot deze week geld uit te trekken voor een tweede veld bij HCT, voor een bedraag van 360.000 euro, wat via huur terugvloeit in de gemeentekas.

De gemeente Enschede leent de hockeyclub PW geld voor 'een duurzaam veld' ter vervanging van een afgeschreven kunstgrasmat en staat garant te voor investeringen om de accommodatie op peil te brengen. Volgens de gemeente Enschede passen beide initiatieven in het gemeentelijke beleid. In de sportnota 2015-2018 is vastgelegd dat sport en beweging actief bijdragen aan het bevorderen van een gezonde leefstijl, vorming, sociale binding, economie en leefbaarheid', motiveert wethouder Van Houdt. Met de aanleg is de club al begonnen, ter vervanging van een afgeschreven kunstgrasveld. Door niet te wachten met de aanleg kan het veld in augustus bij (aanvang nieuw seizoen) in gebruik worden genomen.

In stilte

De hockeyclub in Almelo onderhandelt volgens een zegsman 'in stilte' met de gemeente, maar zonder concreet resultaat. De club telt krap duizend leden en de beide eerste teams zijn door opeenvolgende promoties tweedeklasser. De accommodatie heeft twee zandingestrooide kunstgrasvelden en een semi-waterveld. Het vurige streven is nu dus gericht op de aanleg van twee volwaardige watervelden.