Afbeelding
Foto:

Heracles wint ook van SVZW en vult de selectie aan

ALMELO – Heracles won afgelopen week zijn tweede oefenwedstrijd. Er werd in het naburige Wierden met 1-7 gewonnen van SVZW . De zaterdag-eersteklasser kwam op eigen veld verrassend op 1-0 toen Maarten Jansen na een kwartiertje scoorde, maar nog voor de rust scoorde de eredivisionist via Reuven Niemeijer en Jaroslav Navratil twee keer. Dat was het begin van meer.

In de tweede helft stelde trainer John Stegeman van Heracles spits Samuel Armenteros op, van wie wordt gehoopt dat hij bij de club blijft en hij liet zien waarom. De lepe puntspits wierp zijn specialisme namelijk nadrukkelijk in het strijdperk: scoren. Hij liet op Het Lageveld in Wierden de 1-3, 1-4 en 1-5 op het scorebord zetten. De zesde en de zevende treffer kwamen van Tarik Kada.

Transferkans groot

De kans dat Armenteros vertrekt is groot, want het wachten lijkt alleen op de goede club en de goede prijs. Dat weten ze bij Heracles ook. Eerder ging Armenteros, inmiddels Zweeds international, van Heracles naar Anderlecht, Willem II en Qarabagh om daarna terug te keren waar hij zich in the picture speelde, wat nu dus wederom het geval is. Aangezien de spits nu nog een aangenaam bedrag oplevert en over een jaar transfervrij is, staat Heraces welwillend ten opzichte van een transfer nú.

Aanvulling selectie

Heracles heeft 24-jarige Sebastian Jakubiak, die tegen SZW debuteerde, een contract voor twee jaar aangeboden. Ook het talent Niels Leemhuis krijgt een contract in Almelo. De 19-jarige middenvelder verbindt zich voor één seizoen aan de club, met een optie voor nog een jaar. Leemhuis is afkomstig van de derdedivisionist Quick'20. Volgens algemeen directeur Hoogma ziet de club in Leemhuis 'een jonge talentvolle middenvelder bij die bij ons de kans krijgt zich te ontwikkelen'. Hij treft met Wout Droste, Tim Breukers en Reuven Niemeijer nog drie spelers met een verleden in Oldenzaal.

Op naar Quick

De banden met de vereniging van Vondersweijde zijn al jaren hecht en mede tegen die achtergrond is het ook logisch dat Heracles 31 augustus bij de opening van de nieuwe accommodatie en tegen Quick'20 speelt. Komende dinsdag oefenen de Almeloërs op het veld van DOS'37 in Vriezenveen tegen een echt serieuze tegenstander: Granada CF uit Spanje, vanaf 19.00 uur.