Afbeelding
Foto:

Almelo gijzelt de regio en chanteert Twente

Almelo – De gemeente Almelo brengt met de weigering om geld uit te trekken de uitvoering van de Agenda voor Twente in acuut gevaar, want bij het afhaken van één der veertien Twentse gemeenten staat het de andere vrij de regionale investeringsagenda ook te laten schieten.

Het is, werd deze week in een raadsvergadering van Hellendoorn, alles of niks, iedereen of niemand. En dus moet Almelo overstag.

De opvatting van Almelo is dat de gemeente alleen onder voorwaarden mee wil doen aan het vijf jaar lang beschikbaar stellen van 7,50 euro per inwoner per jaar voor gezamenlijke projecten die voor Twente (alle veertien gemeenten) een sociaal en/of economisch belang vertegenwoordigen. Almelo eist dat de andere gemeenten de stad toestemming geven de aandelen Twence te verkopen. Het afvalverwerkings- en energieopwekkingsbedrijf is collectief en dus verklonken eigendom van de veertien gemeenten.

De gemeente Rijssen-Holten vindt , onder meer bij monde van fractievoorzitter Scheppink van de SGP, dat Almelo met haar voorwaarden voor deelname en medefinanciering de Agenda voor Twente gijzelt en de regio chanteert.