Afbeelding
Foto:

Heracles tikt amateurs zoek en trekt nu naar SVZW

ALMELO/WIERDEN – De spelers van de Almelose amateurselectie kregen van Heracles zeventien treffers om de oren. Na de tiende van de profs scoorde Guy van Straaten van PH wel tegen: 1-10, waarna het dus nog 1-17 werd. Heracles speelt zaterdagmiddag in Wierden tegen SVZW.

Tegen de Almelose amateurs scoorde comebackkid Paul Gladon namens de eredivisionist zes keer en hij gaf het traditionele Almeloos Feestje daarmee veel teffers. Heracles verpletterde de Almelose selectie van oefenmeester Ronnnie Braak, die veel Almelose amateurclubs trainde en het komende seizoen Bornerbroek onder zijn hoede neemt.

Het wachten op het breken van de ban duurde dik vijf minuten, want toen scoorde Tarik Kada op het terrein van zondagvierdeklasser AVC Heracles, de oale groond van de aan AVC ontsproten profclub, de eerste goal van de wedstrijd, die – ook pure nostalgie – onder leiding stond van voormalig topscheids Roelof Luinge.

Na de openingstreffer vielen de doelpunten als rijpe appelen. Bij rust stond het 0-11. Na de pauze zette trainer John Stegeman tien verse krachten in het veld, alleen Gladon bleef nog een half uurtje spelen, om alvast aan het scoren te wennen.

SVZW

In principe zou Heracles, als er geen al te lange toespraken worden gehouden, volgende week zaterdag op iets meer tegenstand mogen rekenen als op Het Lageveld te Wierden tegen SVZW wordt geoefend, vanaf half drie. SVZW is namelijk een eersteklasser met (al jarenlang) de ambitie nóg hoger te spelen, minimaal hoofdklasse.

Er zijn overigens nauwe banden tussen de Wierdense vereniging en de Almelose club. Het zijn twee voetbalinstituten, waarbij spelers elkaar kennen, en ook bestuurders. Zo is de huidige voorzitter Hans Bredewoud van Heracles ook voorzitter van een stichting onder de vlag van SVZW. De clubkleuren van de Almelose en Wierdense club zijn zwart en wit. Nogal wat cracks van Heracles kwamen na hun carrière uit voor de Zwaluwen, onder wie Denis van Dijk, Marnix Smit en Michiel Achterhoek. Vrijdag 21 juli vindt in het kader van het trainingskamp te Billerbeck een wedstrijd tegen Viktoria Köln, 25 juli wordt op het veld van DOS'37 in Vriezenveen tegen de Spaanse club Granada FC gespeeld en 28 juli in Epe tegen De Graafschap.