Afbeelding
Foto:

Hyundai i30 Wagon biedt zee aan ruimte

Eerder dit jaar is de volledig nieuwe Hyundai i30 hatchback uitstekend ontvangen. De verwende Europese autorijder blijkt zeer gecharmeerd van de vormgeving, het interieur en de uitgebreide uitrusting. Wij hebben gewacht op de station-uitvoering van de nieuwe i30 en deze staat sinds enkele weken in de showroom van dealer Autogroep Twente met vestigingen in Enschede, Hengelo en Harbrinkhoek. Uiteraard mochten we de Hyundai i30 Wagon uitgebreid testen.

Het is een mooie dag. Voor de showroom staat onze testwagen al klaar. Traditioneel nemen we, voordat we gaan rijden, het exterieur onder de loep. De nieuwe generatie Hyundai i30 Wagon is ontwikkeld in de lijn van de Hyundai i30-familie als het gaat om design. Heel bepalend hierin is de fraaie cascade-grille.
De aflopende daklijn en dynamische proporties geven de Hyundai i30 Wagon een haast coupéachtig silhouet. Het slanke en dynamische profiel wordt verder benadrukt door rijkelijk met chroom afgewerkte raamlijsten. De wagen is voorzien van full LED-koplampen met drie projectoren en de verticale LED-dagrijverlichting.

Riante bagageruimte

Opvallend is de riante bagageruimte, waaruit we meteen kunnen concluderen dat het slanke design geen negatieve gevolgen heeft gehad. De bagageruimte is met 602 liter en 1.650 liter met neergeklapte achterbank zelfs een van de grootste in het C-segment. De veelzijdigheid wordt verder benadrukt door extra opbergvakken onder de laadvloer. Ter vergelijking: zijn voorganger biedt 528 literbagageruimte en 1.642 liter met de achterbank neergeklapt.
De lengte van de Hyundai i30 Wagon bedraagt 4.585 mm en de hoogte 1.465 mm (1.475 mm met dakrek). De breedte komt uit op 1.795 mm en de wielbasis is met 2.650 mm. Daarmee is de Wagon 149 mm langer 40 mm breder dan de hatchback, terwijl de wielbasis gelijk is gebleven. Ter vergelijking met zijn voorganger is de nieuwe Hyundai i30 Wagon 4 mm langer, 55 mm breder en 15 mm lager.