Afbeelding
Foto:

Uitsmijters willen einde gesol en praten nu over De Riet

ALMELO - De honk- en softbalvereniging Uitsmijters '55 praat, moe van het lopen aan het gemeentelijntje, zelf oriënterend over de mogelijkheid neer te strijken op het sportpark De Riet. Het college van burgemeester en wethouders vindt dat de club rustig op Het Maatveld kan blijven en dat er dus niks aan de hand is. De club is het gesol zat en wil een goede plek voor nu en de toekomst.

De vereniging wordt al twee jaar aan het lijntje gehouden. Ze moest verhuizen vanwege andere plannen voor Het Maatveld, want daar zouden woningen verrijzen. De gemeenteraad van Almelo trok 250.000 euro uit voor herhuisvesting en de club kwam uit bij de voetbalclub La Première en opende in overleg met de gemeente de gesprekken. De aanleg van honk- en softbalveld voor Uitsmijters moet plaatsvinden in samenhang met een kunstgrasveld voor La Première en vergt uiteindelijk 750.000 euro. Het college houdt evenwel vast aan maximaal 250.000 euro en wijst er fijntjes op dat Uitsmijters'55 ook gewoon op Het Maatveld kan blijven omdat een streep door de woningbouw aldaar is gehaald. De gemeente betaalt dan het achterstallig onderhoud plus een reservering voor meerjarig onderhoud. Uitsmijters 55 geeft aan dat een andere locatie belangrijk is voor de toekomst van de vereniging. Dat heeft te maken met verdere ontplooiing en met de bereikbaarheid en de veiligheid; wat dichter op de stad is dan verkieslijker dan halverwege Bornerbroek. Het college stelt dat ze de extra lasten gezien de financiële problemen niet kan dragen en er – wordt aangevoerd – waarschijnlijk ook geen toestemming voor zal krijgen van de toezichthoudende provincie Overijssel.

Op initiatief van het raadslid Hümmels (Leefbaar Almelo) heeft het bestuur van Uitsmijters'55 nu ook gesproken met een deputatie van de voetbalclub DRC'12 over medegebruik van sportpark De Riet, waar meer ex-gebruikers van Het Maatveld sporten (de met Rietvogels gefuseerde voetbalclub DVO) en waar de ruimte in elk geval geen probleem hoeft te zijn. De gemeenteraad vergadert volgende week dinsdag trouwens over de ontstane situatie met Uitsmijters'55.