Tycoon van PH Hennie Blom (81) overleden

ALMELO – Op 81-jarige leeftijd is afgelopen week erevoorzitter Hennie Blom van de voetbalclub PH overleden. Hij fungeerde vele jaren als voorzitter van de gewezen Almelose Sportraad en ontpopte zich als een bindende kracht, zowel in de club als in de lokale voetbalwereld als ook op het stedelijke erf van sportverenigingen. Blom, die om den brode bij beschuitenproducent Bolletje werkte, was geen groot veldspeler, maar kon een wedstrijd wél lezen was hij niet ontpopte zich als een betrouwbare keeper, ook in de hoofdmacht van PH, maar wellicht nóg groter waren zijn verdiensten als bestuurder. Hij was sedert 1974 preses en vormde een gouden bestuurlijk trio met zijn kompanen Gerard Schiphorst en Anton Krake. Hij initieerde de verhuizing van PH van de Horstlaan naar de Veenelanden in de toen nog jonge wijk Schelfhorst, waar de ledenaanwas fors was. Dit zette een carrousel in beweging, waardoor onder meer zustervereniging Luctor et Emergo naar De Horst kon verhuizen.

Amateurs klaar voor Heracles

ALMELO - Een team met de beste voetballers van de Almelose amateurvoetbalclubs speelt zaterdagmiddag (14.30 uur) tegen Heracles tijdens het Almeloos Feestje. Het is voor de profs het begin van de oefenperiode in de aanloop naar het nieuwe seizoen. De amateurselectie wil goed voor de dag komen en oefende alvast tegen de amateurs van AVC Heracles, zeg maar de moeder waaruit Heracles Almelo werd geboren. De amateurselectie won met 4-1. Guy Verstraeten van PH maakte de eerste goal, Jeroen Schwarte van ASV'57 de tweede. Nordin Azihimi van Oranje Nassau scoorde twee keer, waarna Kelly Remiso de Carvalho de eretreffer van AVC Heracles scoorde. En nu op naar de profs van Heracles.

Balkestein nu bij club in Polen

ALMELO - De geboren Almelose profvolleybalster Maret Balkestein-Grothues verruilt de Turkse club Fenerbahçe waarmee ze landskampioen werd. Het komende seizoen speelt ze bij Nederlandse international bij de Poolse kampioen Chemik Polica. Na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro van vorig jaar zomer in 2016 ging Balkestein-Grothues spelen voor de Italiaanse Bolzano club, waar ze niet met de trainer overweg kon, waardoor ze op de Turkse avances inging. Ze is toe een nieuwe uitdaging in haar toch al imposante carrière op het hoogste niveau in de Europese top met internationale high-lights.