Afbeelding
Foto:

Aadorp maakt zich nu op voor jubileum van dorpsclub ASV'57

AADORP/ALMELO – Het is komende week feest in Aadorp omdat de plaatselijke voetbalclub ASV'57 het twaalfde lustrum viert. Het zestigjarig bestaan wordt, net als het onlangs behaalde kampioenschap van het keurkorps, groots gevierd waar de inwoners van Aadorp nauw bij worden betrokken.

De jubilerende Aadorpse Sport Vereniging werd 1 augustus 1957 van de grond getrokken en de voetballers moesten zich toen nog omkleden en wassen in een nabijgelegen kippenschuur. In die tijd was café Drenth, later café Braak, vormde de thuishaven voor de leden. In 1967 tijdens het tweede lustrum wordt een bescheiden eerste clubhuis met aan de achterkant twee kleedkamers geopend. In 1971 stelde de gemeente Vriezenveen, waartoe Aadorp destijds nog behoorde, geld beschikbaar om het bestaande clubhuis en de accommodatie uit te breiden. Bij de opening hiervan kreeg het complex de naam Sportpark 't Heuveltje. De tribune verrees in 2002 en twee jaar geleden werd een nieuw clubhuis opgetrokken, met vernieuwde kleedkamers, alles pico bello.

Op sportief gebied heeft de club gouden jaren beleefd, op eigen niveau, mede aan de hand van Jan Wetering, bijgenaamd de Adelaar van Aadorp, die als voetballer bij het naburige DETO furore maakte. Het eerste elftal wist afgelopen seizoen voor het eerst sedert 45 jaar weer kampioen te worden, wat duchtig werd gevierd (zie foto).

Festiviteiten

De jubileumcommissie heeft festiviteiten georganiseerd die volgende week, 13, 14 en 15 juli, op en om het sportcomplex zullen plaatsvinden. Zo zal het vertonen van videobeelden van twintig jaar geleden herkenning, herinnering en hilariteit geven. Die playbackshow van dit jaar vindt 14 juli plaats voor de jeugd en 15 juli voor de volwassenen. Verder vindt vrijdag 14 juli vindt voor de jeugd een spelcircuit plaats, een disco en een nachtvoetbaltoernooi waarna de jeugd op het complex blijft overnachten. Er wacht voor zaterdag 15 juli een gezamenlijk ontbijt, met aansluitend een fietstocht. Bij terugkomst is op 't Heuveltje een beachvolleybaltoernooi en speelt de selectie van ASV'57 een oefenwedstrijd tegen Jong FC Twente en daarna is er een afsluitende feestavond met de genoemde playbackshow en een spetterend optreden van DJ Bram Weys.