Afbeelding
Foto:

ROC van Twente prijst wéér zijn resultaten en studenten

ALMELO - Bij het ROC van Twente voor middelbaar beroepsonderwijs nam de voortijdige schoolverlating in het vorige schooljaar met 3,8 procent af. Dat is volgens de directie het gevolg van intensieve (school-) loopbaanondersteuning. Net als vorig jaar is er wederom sprake van een verbetering, zowel onderwijskundig-inhoudelijk als financieel-economisch.

Er zijn in Almelo drie vestigingen van het ROC van Twente, één bij het NS-station Almelo-Centraal, één in Almelo-Zuid bij De Sumpel en één aan de Thorbeckelaan. De hoofdvestiging van de onderwijsmoloch staat overigens in Hengelo (in het industriële erfgoed van de voormalige Gieterij van Stork bij het NS-station) en er zijn in de metaalstad nóg drie vestigingen. Daarnaast heet het ROC van Twente ook een vier vestigingen in Enschede.

Grootste mbo-opleider

In de regio is het ROC van Twente de grootste mbo-opleider van en voor Twente. Vorig jaar telde ROC van Twente 18.522 studenten en 2.186 medewerkers. Zo'n duizend studenten met een niveau 4-diploma stroomden vorig jaar door naar het hbo. Verder werd les gegeven aan ruim zeshonderd VAVO-leerlingen en bijna tweeduizend cursisten Inburgering en Educatie.

Tevredenheid prima

Daarnaast vulden vorig jaar bijna twaalfduizend studenten (65,5 procent) de vragenlijst in van het tweejaarlijkse tevredenheidsonderzoek door de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (de JOB-Monitor). Zij gaven hun opleiding een 7.07 en de school een 6,69. De tevredenheid van medewerkers zal in de loop van dit jaar opnieuw worden gemeten. In 2015 gaf 86,8 procent het cijfer 7,8.