Afbeelding
Foto:

Leerlingen van VMBO Noordik ontwerpen een heuse escaperoom

ALMELO – Een groep derdejaars leerlingen van de VMBO-school Het Noodik te Almelo kreeg de spannende opdracht een escaperoom te ontwerpen.

Ze werden door 'escaperoombouwers' uit Veenendaal uitgedaagd om in een week tijd een uniek concept te bedenken voor een escaperoom. De plane crash van Beau, Lisa, Burcin en Tess kreeg de meeste stemmen met als beloning een bezoek aan de escaperoom in Wierden.

Het creatieve brein van de leerlingen draaide overuren en er werd een week lang druk overlegd, geboord, geknutseld en geverfd om maquettes te realiseren. Een verlaten casino, een psychiatrische inrichting, een piramide, een ruimtestation, talrijke ideeën werd en uitgewerkt met een quest en een heus businessplan.

Het project maakt onderdeel uit van het Toptraject, dat Het Noordik met acht andere scholen in de regio aanbiedt, bestemd voor praktisch ingestelde VMBO-ers, die willen doorstromen naar het MBO om uiteindelijk een HBO-diploma willen halen. Daarbij zijn vernuft, inzicht en handwerk van groot belang.