Afbeelding
Foto:

Hatenboer: géén Hornbach in Almelo, wél bouw in Enschede

ALMELO – De vestiging van een bouwmarkt van Hornbach in Almelo is van de baan. Dat heeft wethouder Hatenboer deze week meegedeeld.

Voor de goede orde: Hatenboer is vooralsnog géén wethouder in Almelo, maar in Enschede, waar naar zijn bevinding het plan voor een Hornbach-vestiging wel doorgang vindt. Het is trouwens de vraag óf Hatenboer volgend jaar om deze tijd nog wethouder is, want hij liet in dezelfde vergadering bij de behandeling van een ander dossier (de bouw van grote huizen op lommerrijke kavels in 't Vaneker benoorden de stad) dat 'mijn opvolger volgend jaar dat feestje mag vieren'.

Als de huidige wethouder Hatenboer gelijk heeft komt er dus geen Hornbach in Almelo op de daarvoor bestemde grond aan de Bornerbroeksestraat waar voorheen de Van Rijnschool voor (toen nog) MEAO stond. De komst van Hornbach naar Enschede, op de hoek van de Zuiderval en de Kuipersdijk, gaat volgens Hatenboer wél door. Er zou uit onderzoek blijken dat er naast het recent geopende Bauhaus op Westermaat in Hengelo geen plek (in de zin van afzet en omzet) zou zijn voor twee bouwmarkten van Hornbach in Twente. Er zou bovendien in het verleden weinig of geen constructief overleg zijn geweest tussen de drie Twentse steden; ze wilden alle drie alles en gunden elkander niks, met veronachtzaming van reëel behoefte-onderzoek en objectieve markt-doorschouwing.