Pleinconcert 2015
Pleinconcert 2015 Foto:

Pleinconcert met ontluikende muzikale talenten van Kaliber

ALMELO - Ook de editie 2017 van het Pleinconcert Almelo belooft veel ontluikende muzikaliteit der aanstormende jeugd. Het feest der artistieke ontdekking vindt zaterdag plaats en om de Grote Kerk. Net als voorgaande verleent de faamrijke pianist Cor Bakker zijn sprankelende medewerking.

Bakker komt graag vanuit zijn patriciërswoonstede Amsterdam naar de gravenstad Almelo, ook al omdat hij de doelstellingen van het Pleinconcert van harte onderschrijft: het belang om de jeugd vertrouwd te maken met de muziek, welk genre dan ook. Van spelenderwijs tot (indien mogelijk) hobby- of beroepsmatig muziek maken is zegenrijk voor mens en maatschappij.

Onderdeel van het Pleinconcert is, vanaf kwart voor vier, een concours met deze keer Elianne den Bakker (viool), Arman van Dijk (piano), Roos Haafkes (zang), Wieke Kramer (viool), Anouk van de Kuilen (zang) en Maud Nieuwenhuis (zang) . Ze worden Cor Bakker zal de kandidaten begeleid.

Het Pleinconcert, waarvan ook fondsen de waarde zouden kunnen inzien, begint zaterdag om één uur met een concert van de Big Basement Band onder leiding van Frank van Nus. Daarna volgen het Jeugdorkest Samenwerkende Muziekverenigingen Almelo onder aanvoering van Frank van Nus, het Twents Balkanensemble Muzica, het Clarinet Choir Calamus onder leiding van Johan Bijen en Hans Buld benevens het koor Multiple Voices onder leiding van Anouk Snellink.

Kunstenschool

Alle orkesten zijn van de Kaliber Kunstenschool. die kinderen, elk op eigen niveau, naar eigen willen en kunnen, en op het instrument van hun keuze opleidt. En dan is na al die oefenstof en zweetdruppels wel heel mooi dat, vóór het concertgebouw, de stad je podium mag zijn.