Afbeelding
Foto:

Heracles bezint zich nu nog op selectie en bekampt Granada

ALMELO/VRIEZENVEEN - Heracles Almelo heeft een oefenduel aan de voorbereiding toegevoegd. De ploeg speelt dinsdag 25 juli tegen Granada. Afgelopen seizoen degradeerden de Andalusiƫrs, toen nog onder leiding van trainer Tony Adams en diens Nederlandse assistent John Metgod, uit de Primera Division. De doelstelling voor komend seizoen is duidelijk: meteen terugkeren in de eliteklasse van het Spaanse voetbal.

De wedstrijd Heracles-Granada zal dinsdag 25 juli des avonds bij de zaterdag-eersteklasser DOS'37 in Vriezenveen plaatsvinden.

Verdedigerstekort

De grote vraag is wat er achterin bij Heracles gebeurt nu de verdedigers Robin Gosens, Justin Hoogma en Mike te Wierik zijn vertrokken naae respectievelijk Bergamo, Hamburg en Groningen, plus aanvoerder en middenvelder Thomas Bruns naar Vitesse Arnhem. Er zal zeker nog naar vervangers moeten worden gespeurd.

Aanvallersmove

Er wordt ook steeds meer gespeculeerd over het vertrek van spits Samuel Armenteros, want een bewezen goaltjesdief wordt altijd begeerd, zeker nu hij ook al speelde voor het natiobale team van Zweden. Het zoemde begin deze week rond dat Heracles de terugkeer, op huurbasis, begeert van de 25-jarige spits Paul Gladon. Hij werd vorig jaar getransfereerd naar Wolverhampton Wanderers, kwam er weinig aan spelen toe, maar heeft nog wel een contract voor twee seizoenen.

Keepers zat

Heracles lijfde afgelopen weeek met doelman Harm Zeinstra al wel een derde keeper in. De 27-jarige Zeinstra is voor twee seizoenen vastgelegd. Hij speelde in de jeugd voor VV Noordbergum, SC Cambuur en SC Heerenveen. Hij was afgelopen seizoen eerste keeper van Cambuur. Heracles heeft met Zeinstra, eerste keeper Bram Castro en reserve-sluitpost Michael Brouwer het doel op goal bereikt. Recent werd jongeling Renze Fij aan FC Dordrecht verhuurd om daar in de eerste divisie 'vlieguren' te maken.