Afbeelding
Foto: Jolien Altena

Enorm turntalent
Marieke van Egmond van TON naar Oranje

ALMELO – De 15-jarige Marieke van Egmond uit Nijverdal, bijzonder getalenteerd lid van TON in Almelo, maakt nu al deel uit van de Nederlandse turnselectie.

Op basis van haar opmerkelijke prestaties tijdens het NK in Ahoy te Rotterdam van afgelopen week werd ze uitgenodigd voor een test in Heerenveen. De oefeningen die ze daar liet zien waren van een dermate hoog niveau dat ze is geselecteerd voor Oranje. Ze geldt in alle opzichten als een enorme belofte. Het gaat snel met het jonge Twentse turntalent. Van Egmond, in de IISPA te Almelo getraind en begeleid door Frank Louter, behaalde in Rotterdam zilver op de meerkamp bij de senioren, achter Tisha Volleman. Tijdens de toestelfinales reikte ze tot de bronzen medaille op vloer en balk.

Natuurtalent
Het natuurtalent kwam afgelopen weekend in de dames senior eredivisie uit om het grote werk te ervaren en vooral plezier hebben. Ze deed echter veel meer. Het jonge megatalent van TON behaalde zoals gezegd drie opmerkelijke podiumplekken en dwong behalve bewondering ook de selectie voor Oranje af. De successen van TON in Almelo komen ook door trainer Frank Louter, al drie jaar trainer van TON,.

Revelatie
Marieke van Egmond was afgelopen weekend de revelatie, eerder al sprak Astrid de Zeeuw uit Borne tot de verbeelding. Ze werd Nederlands kampioen op de meerkamp bij de jeugd. Senna Westen uit Bornerbroek deed datzelfde op de vloer en Esmeé Bekhuis uit Bunschoten pakte in haar categorie zelfs twee gouden plakken: sprong en vloer.