Afbeelding
Foto:

The Sweet topact popfestival HobNob in park Schelfhorst

ALMELO - Het popmuziekfestival HobNob, dat zich zaterdag weer in het Schelfhorstpark zal ontrollen, heeft voor de vijftigers en zestigers als afsluiter een band die zoet jeugdsentiment vertegenwoordigt: The Sweet. Deze groep scoorde in de jaren zeventig hit na hit in de gouden jaren van Bubblegum en Toppop. Van de originele bezetting is alleen Andy Scott over.

De zogenoemde glamrockband boekte de grootste successen in de bezetting met Andy still going strong Scott (gitaar/zang), Steve Priest (bas/zang), Brian Connolly (zang) en Mick Tucker (drums/zang). Connolly en Tucker zijn inmiddels overleden, Priest in ruste. De sound van de groep was in de succesjaren 1971-1978 kenmerkend door een dynamische act en hoge samenzang. Hoewel ze grijsgedraaid zijn, de hits blijven popklassiekers en die bezit nemen van park en stad, waaronder Funny Funny, Poppa Joe, Wig Wam Bam, Block Buster en Fox on the Run. De gitarist Andy Scott is dus de laatste der originele Sweet-Mohikanen. Verder maken Pete Lincoln, Bruce Bisland en Tony O'Hora tegenwoordig deel uit van de line-up. Hoewel gedateerd staat het repertoire van The Sweet nog als een huis. De belangstelling is groot, muziekzalen stromen vol en het optreden in Almelo is één van de twee concerten in Nederland, ingeklemd tussen een Engelse en een Duitse/Tsjechische tournee. Het concert van The Sweet begint volgens de planning om half twaalf des avonds en zal een uur duren, mogelijk met toegift, waarna de rust over Almelo nederdaalt. Er is dan in het Schelfhorstpark de klok rond gemêleerd gemusiceerd.

HobNob begint des middags om één uur en biedt een gevarieerd muzikaal programma dat zich op twee podia afspeelt. De organisatie spreekt over een reis door de historie van de rock- en popmuziek, van muziek uit de jaren zestig tot acts uit het heden, zoals Counter Jib (hardrock), Luminize (vrouwenrock), John Hayes Double Blood, Stormbringer (Deep Purple-tribute), Dilana, De Kraaien, De Nieuwe Sempel en RUV. Er is in de middaguren voor de jongste bezoekers een kinderprogramma met twee DJ's.