Afbeelding
Foto:

Wiertz lijsttrekker voor D66 in Almelo

Almelo - De huidige fractieleider Wiertz zal volgend jaar maart ook de lijsttrekker zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen die in maart zullen plaatsvinden.

De leden moeten er nog (elektronisch) over stemmen, dat kan tot 7 juli, maar Wiertz is de enige kandidaat.

Wiertz werd chef van de fractie toen D66 een paar jaar geleden halveerde (van vier naar drie zetels) doordat de 'mastodonten' Gerritsen en Isendoorn zich afscheidden. Vanwege de interne revolte verloor D66 ook haar zetel in het college, maar wethouder Bruggink werd niet lang daarna wethouder in Hengelo, waar het hem prima bevalt.

Onder leiding van Wiertz krijgt D66 in Almelo weer een fractie die serieus wordt genomen. Door de aansluiting van het raadslid Stam, voorheen de eenmansfractie Pro Almelo,telt D66 drie volksvertegenwoordigers.

In de buurt

In de afdeling Noordoost Twente van D66 zijn er twee kandidaat-lijsttrekkers voor de lijst in Oldenzaal. De huidige Oldenzaalse fractieleider Boers heeft een uitdager in Ailo Zaio. In andere gemeenten in Noordoost Twente zijn die ook, te weten in Dinkelland en Losser, waar de huidige leidslieden Maathuis en Van Essen de voorgestelde nummers één zijn. Er komt in Tubbergen eveneens een lijsttrekkersverkiezing, maar die vindt later dit jaar plaats. Dit houdt verband met het feit dat in Tubbergen eerst moest worden besloten of D66 überhaupt deel zou nemen aan de verkiezingen. Twintig jaar lang kon in Tubbergen bij lokale verkiezingen niet op D66 worden gestemd. Gezien de electorale boost is wél besloten sowieso weer een gooi naar tenminste één raadszetel te doen.