Afbeelding
Foto:

De nieuwe 500L

NIJVERDAL - Vijf jaar na zijn introductie is de Fiat 500L vernieuwd. De ruimste 500 heeft nu meer te bieden op het gebied van rijassistentie, infotainment, styling en karakter.

Dat geldt voor alle drie modelvarianten waarin de nieuwe Fiat 500L verkrijgbaar is: 500L, 500L Cross en 500L Wagon. De vernieuwde Fiat 500L staat vanaf half juli bij dealer Aaltink in Nijverdal vanaf € 21.795,-.

Herkenbaar
Ondanks dat veertig procent van alle componenten volledig nieuw is, is de nieuwe Fiat 500L meer dan voorheen direct als 500 herkenbaar. Hij verenigt de stijl en het opgeruimde karakter van de 500 met de ruimte en functionaliteit van een MPV. De stoere Cross-versie beschikt over een rijmodusschakelaar die de keuze biedt uit drie verschillende instellingen: 'normal', 'traction' en 'gravity control'. In aanvulling daarop heeft hij een 25 mm grotere bodemvrijheid en specifieke voorzieningen en stylingdetails die zijn avontuurlijke uitstraling versterken, zoals offroad-bumpers met bodembeschermplaten en brede flankstootlijsten. De vernieuwde Fiat 500L is naast de Cross ook beschikbaar als Wagon, die zich onderscheidt met een volledig naar behoefte in te delen interieur met maximaal 7 zitplaatsen. Deze drie varianten (500L, 500L Cross en 500L Wagon) zijn niet zomaar drie uitvoeringen van hetzelfde model, maar zijn feitelijk afzonderlijke modellen met elk een eigen identiteit, die zich richten op specifieke doelgroepen met verschillende wensen en behoeften. Wat ze afgezien van hun styling delen, zijn hun toonaangevende veiligheidsvoorzieningen zoals 'Autonomous City Brake' en natuurlijk hun ongekende veelzijdigheid dankzij een bagageruimte die tot de grootste in hun klasse behoort. Exclusieve optiepakketten maken het daarbij mogelijk de standaarduitrusting naar eigen behoefte uit te breiden met extra's.