Afbeelding
Foto:

Kia lanceert de Stonic: een zelfverzekerde crossover

HENGELO - Kia maakt de naam bekend van de nieuwe crossover in het B-segment: Stonic. Deze opvallende en zelfverzekerd ogende compacte crossover heeft een Europees ontwerp en is geïnspireerd op de vorm en functionaliteit van grotere SUV's van Kia. De verkoop start in de tweede helft van 2017.

De naam 'Stonic' combineert de begrippen 'Speedy' en 'Tonic'. Dat laatste, 'tonica' in het Nederlands, refereert aan de eerste en laatste noot van een compositie. De naam 'Stonic' geeft weer dat het voertuig wendbaar is en iets nieuws en fris biedt in het compacte SUV-segment. Wendbaar is de Stonic vooral door het lage zwaartepunt. De vloeiend aflopende daklijn, de scherpe horizontale lijnen en de zachtere vormen geven de Kia Stonic een sportieve uitstraling.

Futuristisch
De unieke achterlichtsignatuur benadrukt het jonge en futuristische karakter van de nieuwe Kia Stonic. Het in Europa ontworpen interieur is al even uitgesproken als het exterieur: rechte lijnen, strakke oppervlakken en geometrische vormen waar technologie en ergonomie centraal staan.

Verbonden
Dat uit zich in maximale interieurruimte voor alle passagiers en een 'zwevende' HMI (human-machine interface) dat smartphones naadloos verbindt met de vele functies in de auto. Nog dit jaar wordt de Kia Stonic verwacht bij dealer Van Mossel aan de Holtersweg in Hengelo.