Afbeelding
Foto:

Peugeot 308 opgefrist en nu nog aantrekkelijker

ALMELO - De Peugeot 308 is vernieuwd voor modeljaar 2017. Het vernieuwde exterieur is herkenbaar aan een rechtop geplaatste grille die het merklogo met de leeuw omlijst, een sierlijke motorkap en opvallende LED-dagrijverlichting bij alle uitrustingsniveaus.

Ook beschikt de 308 over geavanceerde rijassistentiesystemen die ook te vinden zijn op de nieuwe Peugeot 3008. Voor de aandrijving zorgen nieuwe motoren, zoals de 1.5 BlueHDi 130-motor of, bijzonder in dit segment, een nieuwe achttraps automatische transmissie EAT8 met de 2.0 BlueHDi 180-motor. Met nieuwe emissiecontrolesystemen op zowel de benzine- als de dieselversies anticipeert Peugeot op de introductie van de Euro 6.c emissienorm.

Uitstraling
De nieuwe motorkap sluit aan op de verticale grille, met centraal de Leeuw en de naam Peugeot die een plek heeft gekregen in de bovenzijde van de grille. De auto lijkt een twinkeling in zijn 'ogen' te hebben, met in de koplampen geïntegreerde leds zorgen voor een kenmerkende lichtsignatuur aan de voorzijde. De aangepaste voorbumper zorgt voor een daadkrachtigere uitstraling, terwijl de drie grote luchtinlaten aan de onderzijde voor een effectieve motorkoeling zorgen. Aan de zijkanten zijn de mistlampen ondergebracht. De achterlichten lijken te zijn voorzien van drie klauwen, die dag en nacht zichtbaar zijn. De bestuurder kan bij de nieuwe Peugeot 308 ondersteund worden door rijhulpsystemen van de nieuwste generatie, waaronder Active Safety Brake en Active Lane Departure Warning. Ook is dit het eerste model van de PSA-groep dat beschikt over een adaptieve cruise control met stopfunctie (in combinatie met automatische transmissie) of een 30 km/h functie (in combinatie met handgeschakeld versnellingsbak). Voor maximaal gemak tijdens het parkeren kan de nieuwe Peugeot 308 worden geleverd met de achteruitrijcamera 180° Visiopark 1 en de Actieve parkeerhulp-functie, die de beschikbare parkeerruimte meet en de auto in het parkeervak stuurt. Voor meer informatie bent u welkom bij Peugeot-dealer Broekhuis, met vestigingen in Enschede, Hengelo, Almelo, Rijssen en Oldenzaal.