Afbeelding
Foto:

Karlijn Hammink valt met meubel in prijzen

Almelo - Tijdens de officiƫle opening van de meubeltentoonstelling in het ROC van Twente zijn de prijswinnaars van de wedstrijden in de drie categorieƫn bekendgemaakt. In de categorie ontwerpend meubelmaker (niveau 4) eiste Karlijn Hammink uit Almelo de eerste prijs op. De jury vond haar werkstuk 'een verrijking voor de woonkamer'.

Ook de studenten meubelmaken Niels Snijders uit het onder de rook van Almelo gelegen Harbrinkhoek en Jordi Pederetti uit Enschede vielen in de prijzen tijdens deze jaarlijkse proeve van bekwaamheid.

De algemene indruk van het examenaanbod was positief. 'We hebben bijzondere werkstukken gezien. De studenten hebben weer veel moeite gedaan een goed meubel af te leveren', aldus de jury. Voor de zeventiende keer houdt het MBO College voor Bouw, Infra & Interieur in De Gieterij te Hengelo, onderdeel van het ROC van Twente, tot en met 28 juni de meubeltentoonstelling. Studenten presenteren er hun eindexamenwerkstukken. Met deze presentatie sluiten de studenten hun ambachtelijke opleiding af.