Afbeelding
Foto:

Lezingen over religie, cultuur en filosofie weer in Bleekkerk

Almelo – Uitgaande van het Platform voor Religie, Cultuur en Filosofie vindt ook deze zomer een aantal lezingen plaats in de Bleekkerk.

Het spits werd deze week afgebeten door Laurens ten Kate (zie foto) over. Hij sprak over het thema 'De hemel gezongen, de hemel verzonnen' en bediende zich van vrijzinnige reflecties op Herman Finkers en over verbeelding in de 21ste eeuw. Zondag 9 juli is er een hagenpreek van dr. Els van Wijngaarden over Voltooid Leven. Deze lezing/preek vindt niet in de Bleekkerk plaats, maar in de open lucht op De Borkeld te Markelo. In haar boek stelt Van Wijngaarden vragen die horen tot de meest elementaire van ons bestaan: wat is een goed leven en wanneer is dat voltooid? Een hoe gaan we, als individu en als samenleving, om met ouderdom en de dood?

Symboliek

Zaterdag 15 juli spreekt kunsthistoricus, cultuurwetenschapper én meesterverteller drs. Aldwin Kroeze over Symboliek en Symbolisme in de schilderkunst en hoe alles met alles samenhangt. Zaterdag 5 augustus houdt Bram Moerland een inleiding over het Aramese Onze Vader. Vorig jaar lichtte de kenner van de gnostiek in de Bleekkerk het evangelie van Thomas toe, nu zal hij over genoemde gebed spreken met als thema Bron van zijn die ik ontmoet in mijn ontroering... Het Aramees was de taal die Jezus sprak.