Afbeelding
Foto:

Nieuw management
Augenklinik Ahaus

AHAUS - De Augenklinik Ahaus levert net over de grens in Duitsland topzorg op oogheelkundig gebied. Met acht locaties in het Münsterland en Emsland is dit ook voor Nederlanders een goed bereikbare kliniek voor de meest voorkomende ingrepen.

Sinds 1 januari staat de Augenklinik Ahaus en andere vestigingen onder nieuw management. Op 24 juni zal de officiële bedrijfsovername door de volgende generatie een feit zijn.

Nieuwe generatie
De twee ervaren oogartsen dr. Matthias Gerl en Dr. Florian Kretz (FEBO) zullen de oogklinieken en praktijken gezamenlijk besturen. "We bouwen voort op de traditionele waarden en willen voor de toekomst onze visie samen met onze medewerkers met passie en drive realiseren," zo illustreren beide oogartsen hun gemeenschappelijke en persoonlijke drive. Deze waarden - traditie, passie en een visie voor de toekomst – verbindt beide generaties. Ook Dr. Ralf Gerl begon zijn professionele carrière in 1974 in Ahaus met veel passie en grote plannen. Zeer gewaardeerd bij collega's en patiënten wordt de oogarts beschouwd als een voorloper van zijn generatie. Samen met de uit Heidelberg afkomstige oogarts Dr. Florian Kretz (FEBO) neemt dr. Matthias Gerl alle vestigingen van klinieken en praktijken over.

Augenklinik Ahaus
Hieronder valt ook Augenklinik Ahaus, die in Nederland bekend staat als excellente oogkliniek waar jaarlijks 8000 Nederlandse patiënten gezien worden voor diagnostiek, controle, behandeling en operatie. "Mijn twee opvolgers vullen elkaar in mijn ogen perfect aan," Zo verklaart Ralf Gerl zijn beslissing om het bedrijf over te dragen aan twee opvolgers. Florian Kretz werd in 2016 door het prestigieuze vaktijdschrift „The Ophthalmologist" uitgeroepen tot een van de "Top 40 onder de 40" Hij onderhoudt naast zijn werk als oogarts een samenwerking met de Hogeschool in Rheine en een nauwe samenwerking met de afdeling oogheelkunde van de Universiteit Heidelberg. Matthias Gerl is verantwoordelijk voor de opleiding van arts-assistenten in opleiding tot oogarts en overige medische professionals binnen de verschillende vestigingen. Matthias Gerl legt uit: "Ons temperament is heel verschillend, maar we hebben dezelfde doelen. Ons motto "Samen meer zien" is het fundament waarop we het bedrijf naar de toekomst toe willen leiden. " Kretz voegt hieraan toe: "Wat ons verbindt is onze gezamenlijke 'visie en passie` en het nastreven van 'Perfectie voor uw ogen`, twee essentiële pijlers van onze bedrijfsfilosofie, die we samen met onze medewerkers willen uitdragen."

Foto: Dr. Florian Kretz (L) & Dr. Matthias Gerl,