Afbeelding
Foto: Tabitha Sijnja

Suzuki Swift: meer dan
alleen brutale uitstraling

Elke auto, hoe geweldig ook, heeft een houdbaarheidsdatum. Dat geldt ook voor de Suzuki Swift, het succesnummer van de Japanse autogigant. De vraag is: wordt het nieuwe model net zo populair als zijn voorganger, waarvan er wereldwijd 5,3 miljoen zijn verkocht? De redactie van Autopaper is op zoek gegaan naar de antwoorden.

Het is lente. De bomen hebben weer een mooie bladerjas gekregen, de bloemen bloeien. Voor Suzuki het moment op de Swift in de Nederlandse showroom te plaatsen. Suzuki-dealer Suzuki Almelo aan de Twentepoort West in Almelo zag aan de reacties van haar klanten al snel dat het goed komt met de Swift. Maar waarom?
Goed, we zijn onder de indruk van het exterieur. Ten opzichte van de oude Swift heeft deze opvolger een grotere mond gekregen, want de grille liegt er niet om. Het komt de uitstraling van de Swift ten goede. De sportieve vormgeving is gebleven, maar juist die voorkant maakt 'm nog wat brutaler.
Met een lengte, breedte en hoogte van 3.840 mm, 1.735 mm en 1.495 mm is de nieuwe Swift een fractie korter, breder en lager dan zijn voorganger. Dankzij de slimme indeling van het interieur en de 20 mm langere wielbasis biedt hij toch meer ruimte voor inzittenden. De inhoud van de bagageruimte is met 54 liter gegroeid tot 265 liter.
We stappen in en de stoel voelt meteen goed. Het kleine driespaaks stuur ligt lekker in de hand. Het interieur is overzichtelijk. De klokken en de boordcomputer zijn uitstekend leesbaar Ook biedt de Swift luxe in de vorm van een modern audio-, communicatie- en navigatiesysteem. Dat werkt bovendien samen met de mobiele telefoon via Apple CarPlay en Android Auto.
We hebben er zin in en gaan op pad met de Suzuki Swift 1.2 Stijl Smart Hybrid. Snel richting de A35, want we willen kijken of dit pittige model ook pittig is als we snelheid gaan maken. Nou, daar is niets mis mee!