Afbeelding
Foto:

All Mellow in Almelo

ALMELO - De negende editie van het All Mellow Straatmuziekfestival is dit jaar op zaterdag 24 en zondag 25 juni. Het festivalterrein is het centrum van Almelo met 26 acts op 11 verschillende "podia".

Met publiekstrekkers die op Zwarte Cross, Lowlands, Oerol en DWDD staan, krijgt het All Mellow Festival steeds meer allure. Voor deze gelegenheid worden er geen enorme geluidsinstallaties meegesleept, maar gaan de muzikanten terug naar hun oorsprong, en spelen zoals in hun beginjaren onversterkt, pal voor de neuzen van hun fans. De Amsterdam Klezmer Band, zeer muzikaal en dansbaar, spelend op festivals door heel Europa, is op zaterdagavond de afsluiter op het Amaliaplein. Daarvoor hebben deze avond ook al het Braziliaanse capoeiragezelschap Senzala en de Big Band Almelo opgetreden.

Akoestische sensatie
Op de zaterdag en de zondagmiddag is er een overvloed aan mooie akoestische bands. Met onder meer Ooostblok en Balkanari, feestbands met veel oostelijke toeters. Door Europa tourende bands, het Amerikaanse Dead Bronco, en het Spaanse Ecra Ed Otorkse.

Sensatie
De nieuwe sensatie Soul Travelers met rapper Donnie Adams uit Chicago. Höllenboer, 't is nog niet bekend met welk vervoermiddel ze deze keer komen. De Bluegrass bands Leadbeaters, Bek Vol Zand, de Beatzers en Rivers. Akward I, solo deze keer, met zijn ontwapenend mooie liedjes. Voor de jongste festivalgangers zijn Acrocordion, Rouxlala en Rolwagensteeg de aanraders. De van Artez afkomstige acts Art of Bridges, Chris Adam en Twå. En last but not least veel jonge lokale muzikanten in de bands Whatever, Atemptoe, Denim, R.E.C. en Bysun. Op de zondagmiddag zijn de winkels geopend. Flyers met het volledige programma zijn te vinden in alle winkels in de binnenstad.