Afbeelding
Foto:

'Er was eens…': middag dans van Kaliber in 't Theaterhotel

Almelo - Elke twee jaar houdt Kaliber Kunstenschool een grote dansvoorstelling voor alle leerlingen én de leerlingen van de Vooropleiding Theaterdans van het Stedelijk Lyceum Kottenpark in Enschede. Het resultaat is zaterdag en zondagmiddag te zien in het Theaterhotel te Almelo.

Dit jaar is het thema Er was eens…en wordt de voorstelling uitgevoerd door 350 dansers uit Almelo, Enschede, Hellendoorn en Oldenzaal. Hiermee is het de grootste dansvoorstelling in Oost-Nederland van dit jaar. De meeste dansers volgen lessen bij Kaliber Kunstenschool, waar zij wekelijks repeteren in hun eigen discipline. Dit jaar doen ook de leerlingen van de talentenklas mee.

Podiumervaring

De voorstelling biedt de leerlingen een geweldige podiumervaring. Het is voor hen een hele beleving om aan zo'n grote productie mee te werken en een kijkje te nemen achter de schermen. Voor het publiek is het een prachtige kennismaking met ons gevarieerde dansaanbod en het talent van onze leerlingen.

Terugkijken

Er was eens... gaat over een oude vrouw die terug kijkt op haar leven als danseres. Ze bladert door het fotoboek en alle herinneringen komen weer boven, van toen ze vroeger toen zelf danste. De shows, de shows, de sfeer, de spanning en de sensatie. Zoals het leven zelf is, in zijn grote en kleine momenten, een kerkhof van passanten, een in leer gebonden herinnering, nimmer en ondanks de overdaad aan dood levendiger en beter bezongen dan door Jenny Arean.

Denken in dans

De oude vrouw danst niet meer, maar denkt nog dans. Hoe ze daar op het podium stond en hoe ze zich voelde. Benieuwd hoe de dansers en danseressen van Kaiiber Kunstenschool dit thema verwerken tot één grote show? Van de kleuters tot de volwassenen en van ballet tot modern en van jazz tot breakdance.De voorstellingen zijn zaterdag en zondag van des middags drie tot des middags vijf in het Theaterhotel Almelo.