Afbeelding
Foto:

Samenloop voor hoop biedt verbondenheid én geld KWF

ALMELO – Zo'n zeshonderd deelnemers liepen zaterdag/zondag in Almelo mee in de Samenloop voor hoop. Ze wandelden 24 uur lang rondjes op het terrein van AVC Heracles om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Het evenement vindt al jaren her en der in den lande plaats en dit keer ook in Almelo. De opbrengst van de 24-uurs-estafette overtrof met ruim 51.000 euro de verwachtingen.

De wandelaars liepen gedurende een etmaal lang rondjes en werden, vaak in teamverband, per omgang gesponsord, soms omdat ze acties van familieleden, collegae en clubgenoten op poten hadden gezet. In de avonduren werd het loopparcours voorzien van kaarsen en fakkels. Ook was er tijdens het evenement van alles te horen en zien langs het parcours, met tal van optredens en performances. En een markt met foodtrucks, terrasjes en kinderactiviteiten. Het droeg allemaal bij aan de ontspannen en positieve sfeer van hoop en verbondenheid. De massale manifestatie van 'hoop, geloof en liefde' werd zaterdagmiddag geopend door burgemeester Gerritsen, die nut en noodzaak onderstreepte, de actie geweldig vond en de deelnemers succes en een mooie opbrengst toewenste.

Lichtjesceremonie

Vooral bij een plechtige lichtjesceremonie kwamen veel emoties los, en nieuwe krachten vrij, want het een hoort bij het ander.