Afbeelding
Foto:

Fledderus nu getrouwd, met zijn geliefde en met Heracles

ALMELO – Er is in korte tijd veel veranderd voor Mark-Jan Fledderus, zowel privé als sportief. Hij gaf zijn jawoord aan zijn geliefde en trad afgelopen week in de huwelijksboot. En hij besloot, nadat hij vele jaren een vaste waarde was in de hoofdmacht van Heracles, zijn spelerscarrière te beëindigen.

Wel blijft hij bij de Almelose eredivisieclub als directieassistent. De 34-jarige Fledderus, een geroutineerd-stuwende middenvelder, tekende voor onbepaalde tijd en wordt assistent van de algemeen directeur Nico-Jan Hoogma en commercieel directeur Rob Toussaint. Het zwaartepunt van zijn werkzaamheden zal komen te liggen op technisch vlak en algemene zaken. Niettemin zal het even wennen zijn: van kleedkamer naar directiehonk

Oude liefde

Fledderus begon zijn carrière bij SC Heerenveen en belandde via Telstar Velsen en FC Groningen in Almelo. Hij koos in 2011 voor een overgang naar Roda JC, maar keerde drie jaar geleden weer terug bij Heracles. Oude liefde roest niet. Fledderus speelde afgelopen seizoen amper vanwege een zware knieblessure. Renze Fij, de derde keeper van Heracles, wordt verhuurd aan eerstedivisionist FC Dordrecht waar hij als doelman speelminuten krijgt, ervaring opdoet en kan rijpen als keeper. Fij, die sedert 2012 bij de club op de loonlijst staat, verlengde in die wetenschap zijn contract bij de Almelose club.

Versterking gezocht

Heracles is bezig met versterking om het vertrek van Mike te Wierik (Groningen), Robin Gosens (Bergamo), Thomas Bruns (Vitesse) en Justin Hoogma (Hoffenheim) op te vangen. In dat verband wordt met regelmaat de naam van verdediger Dries Wuytens. Heracles heeft verder laten weten niet verder te willen met verdediger Martijn de Kler. De 23-jarige linksachter wist geen potten te breken. Hij verkast naar TEC Tiel, een club uit de Tweede Divisie. Wel krijgt Niels Leemhuis van Quick'20 de kans zich als verdediger bij Heracles te bewijzen. Mogelijk wacht hem een doorbraak zoals afgelopen seizoen Reuven Niemeijer, ook van Quick'20 afkomstig, meemaakte. Leemhuis traint de eerst twee weken van juli mee en zal proberen een contract af te dwingen.

Thuis tegen Ajax

De competitie begint daverend, zaterdag 12 augustus thuis tegen Ajax.