Afbeelding
Foto:

Ook keurkorps vrouwen MHCA in de tweede klasse

ALMELO – Na het eerste mannenteam van de Mixed Hockey club Almelo (MHCA) heeft nu ook het vrouwenkeurkorps door – geheel volgens verwachting – kampioen te worden promotie naar de tweede klasse afgedwongen.En de jonge selectie kan, als ze bijeen blijft en doorgroeit, wellicht hoger reiken.

Voor het Twentse hockey is dat van belang, want de nationale top is nog uit zicht, de mannen van EHV uit Enschede zijn als eersteklasser de regionale top, maar kort daaronder gebeurt er nu van alles, in Enschede en Oldenzaal en ook in Almelo begint het dus te komen. De doelstelling van MHCA was met de vrouwen en de mannen minimaal tweede klas te spelen. De mannen van MHCA promoveerden vorig jaar AL naar dit niveau en wisten zich dit jaar, overigens niet zonder moeite, te handhaven.

Onbedreigd

De vrouwen zijn onbedreigd kampioen geworden en hadden de titel al weken eerder veilig moeten stellen. In de kampioenswedstrijd werd Drienerlo vanmiddag met 5-0 weggevaagd, maar dubbele cijfers hadden de krachtverhoudingen beter weergegeven. De titel is de kroon op een seizoen met progressie. Het doelsaldo van 84-19 mag veelzeggend heten. En trainer-coach Niek Hendriks heeft een jonge ploeg die nog kan groeien in weerbaarheid en speltempo; de meeste meiden willen blijven (ook als ze elders gaan studeren) zodat de tweede klasse geen probleem mag zijn.De doelstelling is in de tweede klasse eveneens in de top mee te draaien. En dat zou al heel wat zijn voor Almelose begrippen.

Trainingsarbeid

Volgens de bezielende trainer-coach, die nog zeker één seizoen met de groep door wil denderen, moet de inzet handhaving zijn en van daaruit kijken wat er verder nog mogelijk is. Hij ziet daartoe kansen, indien het huidige team grotendeels intact blijft en de verbeterpunten helder worden geformuleerd ten dienste van gerichte trainingsarbeid.

Weerbaarheid

Belangrijke punten ter verbetering zijn mentale weerbaarheid, minder slordig omgaan met de kansen en vooral meet raffinement en rendement bij de strafcorner. Voor een getalenteerde generatie een mooie uitdaging, maar eerst is dit weekend het clubfeest, voor alle leden van MHCA, ten besluite van een fantastisch seizoen.