Afbeelding
Foto:

Citaat van Hermans leidraad democratiefestival in Twente

Almelo/ Enschede - De eerste editie D'RAN 17 ter vernieuwing/versterking van de democratie in Twente, zal begin september plaatsvinden in Enschede . Er is gekozen voor de festival-vorm. D'RAN 17 beoogt burgers en organisaties bij elkaar te brengen en te verbinden om samen te werken aan een vitale democratie.

De belangrijkste boodschap volgens de initiatiefnemers: 'Democratie is van ons allemaal en te belangrijk om alleen aan politici over te laten.' Dat is trouwens wat voormalig (waarnemend) burgemeester Hermans het volk van Almelo, inclusief gemeenteraad en ambtenarij, voorhield in haar eerste nieuwjaarstoespraak.

Op het programma van D'RAN staan sprekers van diverse pluimage, zoals het in de aankondiging staat en mogelijk wordt ook Hermans uitgenodigd te spreken. Dat zou goed zijn; ze draagt tegenwoordig bestuurlijke verantwoordelijkheid voor onder meer het Orkest van het Oosten en de Saxion Hogeschool. Er is tijdens D'RAN trouwens ook aandacht voor onderwijs, bedrijfsleven, kunst en cultuur.