Afbeelding
Foto:

Almelo misschien wel dé hightechstad van Twente

Almelo - De gemeente Almelo heeft misschien wel de mooiste bedrijven, een gedifferentieerd aanbod, van handjesbedrijven tot brainwavebedrijven. Vanwege de z gemêleerde economische structuur is Almelo een sterke stad. Ook in Enschede en Hengelo zijn hightechbedrijven gevestigd, maar qua dichtheid, intensiteit en aansprekendheid van de bedrijven is Almelo met zijn ICT-gehalte misschien wel dé hightechstad van Twente. De hoogwaardige maakindustrie is rijk vertegenwoordigd: hightech aan de Loolee. In de volle breedte van dit containerbegrip.

Enschede heeft tal van kleine hightech-spelers, veelal ontsproten aan de Universiteit Twente, maar Almelo haalde naast kleinere techniekbedrijven ook grootmachten binnen. Met dank aan voormalig burgemeester Schneiders, de toenmalige wethouder Stuivenberg en de gewezen topambtenaar Gietelink, de enige van de drie die nog leeft. De hightech-rijkdom van de stad wordt zaterdag in de volle breedte en variëteit getoond als tien hightechbedrijven de poorten voor het geïnteresseerde publiek openen. Beleef techniek tijdens de High Tech Ontdekkingsroute op 10 juni luidt het uitnodigende motto.

Iedereen welkom

De bedrijven zien professionals, liefhebbers en (overige) nieuwsgierigen tussen 10.00 uur en 17.00 uur graag komen en ze beloven een dag vol verrassende ontdekkingen voor iedereen. Bij elk van de deelnemende bedrijven is veel te zien, te doen en te beleven. Als bezoeker ervaar je hoe uniek en bijzonder hightech Almelo is. De deelnemers zijn Aeronamic, Benchmark, Boessenkool, Bouman, ETC Nederland, Hollander Techniek, PANalytical, PBF Group, VDL ETG en Urenco.

Het volledige programma, inclusief activiteiten per deelnemer en de spelregels voor rondleidingen staat op: www.ontdekhightech.nl en op www.facebook.com/ontdekhightech.

Scholieren en studenten

In de aanloop naar de open dag stonden donderdag twee aparte events gepland voor scholieren en studenten. 's Ochtends vond bij Canisius in Almelo de High Tech scholieren-battle plaats. Leerlingen van vier Almelose middelbare scholen namen het in een uitdagende quiz tegen elkaar op om te bepalen wie het meest techwise is.