Afbeelding
Foto:

Mike Kerr na DETO terug bij oude liefde Luctor et Emergo

ALMELO/VRIEZENVEEN – Na drie seizoenen keert voetballer Mike Kerr terug naar de club van zijn hart: Luctor et Emergo. Hij had gehoopt met die club in de eerste klasse zondag te gaan voetballen, maar het is Luctor uiteindelijk in een zenuwslopend seizoen niet gelukt te promoveren en blijft nog zeker één seizoen tweedeklasser.

Kerr slaagde er in dienst van DETO wel in deze roemruchte zaterdagclub in de eerste klasse te houden, lang vechtend tegen degradatie. Wat zijn nieuwe club en tevens oude liefde niet lukte, dat lukte DETO wel: de nacompetite winnen.

Aardig veel

Kerr kwam na een jaar SVZW in Wierden twee jaar geleden naar DETO in Vriezenveen. 'In mijn eerste seizoen en in de eerste helft van dit seizoen speelde ik aardig veel. Op een gegeven moment koos de trainer (Jos van der Veen red.) voor een andere opstelling, omdat er te weinig gescoord werd. Dit ging ten koste van mij. Ik vond dit jammer en had nog geloof in een systeem met twee spitsen, Frank Smit en ik. Ik ben geen goalgetter, maar een speler die anderen in scoringspositie brengt.'

Kampioen worden

Het ontbreken van een basisplaats is één van de redenen waarom Kerr volgend seizoen gaat voetballen voor de club zijner jeugdjaren en tweedeklasser Luctor et Emergo uit Almelo. 'Ik ga er vanuit dat ik daar een basisplaats krijg en er wordt een systeem met twee spitsen gehanteerd. Dit ligt mij het best', vertelde hij tegen Twentesport.com. Een andere belangrijke reden waarom Kerr bij Luctor gaat voetballen is zijn werk. Hij had soms dagen dat hij pas 's avonds om half zeven naar het thuisfront in Almelo kon en dan om half acht al op het trainingsveld van DETO moest staan. Kerr: 'Hierdoor zag ik voetbal niet meer als hobby. Ik hoop bij Luctor het plezier terug te krijgen en kampioen te worden.' Dat hopen ze trouwens allemaal bij Luctor, kampioen worden, want zo lang en met zo'n grote voorsprong aan de leiding gaan en dan uiteindelijk alles (titel en nacompetitie) uit handen laten vallen, dat nooit weer.