Afbeelding
Foto:

Almeloopers onthaald in stad tussen Hamburg en Rotterdam

Almelo - De exacte opbrengst van de Almeloopers in het kader van de Roparun zal minimaal 30.000 euro zijn en mogelijk aardig naar de 40.000 oplopen. In de loop van de week zal het exacte bedrag bekend worden gemaakt.

Wel duidelijk is dat de opbrengst opnieuw ten goede zal komen van menden met kanker die palliatieve zorg nodig hebben.

In een tijd van 52 uur en 24 minuten over liepen de Almeloopers afgelopen weekend 576 kilometer van Hamburg naar Rotterdam, waar ze Tweede Pinksterdag op de Coolsingel aankwamen. In estafette met acht hardlopers en de begeleiding van vier fietsers en hulpkrachten werd de tocht volbracht.

Groots

De doorkomst in Almelo was Eerste Pinksterdag groots, hoewel het net iets te fris was voor een macht volk. Niettemin waren de toejuichingen en andere steunbetuigingen hartverwarmend. Ze kwamen via de Gravenallee binnen en liepen via de Oranjestraat (hoebahoebahopdisco) en de Grotestraat-Noord en -Zuid met daartussen de Koorn- markt (weer een deejay) staduitwaarts. De lopers, fietsers en begeleiders maakten in de thuisstad een tussenstop, de ene op een terras, de andere op een luchtbed.

Volgens teamcaptain Ben Kamphuis was het een perfecte editie met straks een mooi opbrengst die in de tienduizenden euro's loopt.