Afbeelding
Foto:

VVD wil desnoods via de WOB info verkoop 't oude stadhuis

Almelo - De raadsfractie van de VVD in Almelo wil inzicht in de conceptovereenkomst over de verkoop van het voormalige stadhuis aan makelaar/ontwikkelaar Leverink&Assen. Bij weigering wil de VVD het college dwingen via een WOB-procedure, wat een ongebruikelijke methode mag heten.

Volgens het raadslid Maathuis van de VVD is de weigering van het college van burgemeester en wethouders om de conceptovereenkomst te openbaren onverteerbaar. 'De kaders voor herontwikkeling van het oude stadhuis zijn door de raad gesteld; we willen controleren of het college (daar) binnen is gebleven voordat de overeenkomst definitief wordt. In het verleden was die toets er niet en toen gingen er - uit over-enthousiasme - wel eens dingen fout, zoals Fortezza.'

Puur toetsen

De VVD-fractie pleit er voor de conceptovereenkomst herontwikkeling oude stadhuis aan de raad voor te leggen en te toetsen of er op grond van het eerder genomen raadsbesluit wensen en/of bedenkingen zijn.

Boven tafel

De projectomvang en mogelijke consequenties voor de stad zouden dit rechtvaardigen: 'De VVD-fractie verwacht van het college binnen één week hier een bevestigend antwoord op. Mocht dit niet leiden tot openheid, dan overweegt de VVD-fractie een WOB-verzoek om de concept-overeenkomst alsnog boven tafel te krijgen.

Tegen verkoop

Overigens is de VVD-fractie voor de verkoop van het oude stadhuis, aan een ontwikkelaar die het wil slopen ten gunste van grondgebonden woningen. Leverink&Assen wil - net als een meerderheid van de raad - nieuwe functies in het gebouw.