Afbeelding
Foto:

Reutums talent van De Zwaluwen Almelo pakt districtstitel

ALMELO/AGELO - De districtstitel van Oost-Nederland bij de nieuwelingen werd afgelopen weekend opgeëist door Lars Boven van de Almelose Wieler Vereniging (AWV) De Zwaluwen. Het vijftienjarige talent treedt in de voetsporen van zijn vader Jan, vroeger een profrenner en nog altijd in het 'wereldje' werkzaam, want actief als ploegleider bij LottoJumbo.

De 15-jarige Lars, woonachtig in Reutum ten noordoosten van Almelo, kan op zowel de weg als in het veld goed uit de voeten. Hij won recent de Vestingcross. De titel op de weg in zijn achtertuin (de districtskampioenschappen vonden plaats in Groot-Agelo in de buurt van Reutum) was een prachtig resultaat voor de jonge klasbak. Hij rijdt voor het Craft Ten Tusscher Offroad team

Bij de beloften won Per Wiggers uit Oldenzaal. Hij liet daarmee zijn eerste zege in deze categorie noteren. De belofte van de formatie VolkerWessels-Merckx komt met als Boven voort uit het veld. Volgens hem betekent deze overwinning in de districtswedstrijd, gehouden onder de paraplu van de Ronde van Overijssel, dat hij goede keuze maakte toen hij besloot voor asfalt en klinkers te kiezen. Jelle Wolsink uit Hengelo en de Stan Wijkel, twee teamgenoten van Wiggers, completeerden het podium.

Lars Boven geldt voor het NK op 17/3 in het Montferland als één van de kanshebbers op een medaille. Zijn zege na een indrukwekkende race bij de districtskampioenschappen kan de voorbode zijn van een seizoen vol doorbraken voor het ontluikende talent van de Almelose Wieler Vereniging De Zwaluwen.