Afbeelding
Foto:

Overname BTKzorg door Thuisgenoten van Torny in Almelo

Almelo - BTKzorg is afgelopen week overgenomen door Thuisgenoten uit Almelo. Eigenaar Kolfoort van BTK Thuis- en Kraamzorg hoopt over een paar jaar de pensioen-gerechtigde leeftijd te bereiken vindt het wel mooi zo.

Kolfoort wilde naar eigen zeggen BTK Thuis- en Kraamzorg laten overnemen door 'een stabiele en betrouwbare partij die net als BTKzorg aandacht heeft voor het zorgen vanuit het hart'. Deze partij is gevonden in Thuisgenoten uit Almelo van de bekende zorgondernemer en vastgoedverzamelaar Torny.

Goede zorg cliënten en medewerkers is volgens Kolfoort ook na de overname gewaarborgd onder de vlag van BTKzorg. Voor de medewerkers en voor de zorgafnemers van BTK thuis- en kraamzorg verandert er volgens hem niets. BTKzorg blijft de zorg leveren zoals dat nu ook gebeurt, 'onder dezelfde voorwaarden, met diezelfde bevlogenheid, expertise en betrokkenheid', en dus onder de vlag van BTKzorg. Voor de medewerkers blijven de arbeidsvoorwaarden, arbeidscontracten en gemaakte afspraken volgens Kolfoort intact. Dat zou part of the deal zijn.

Zekerheden toekomst

De overname biedt de medewerkers en cliënten van BTK Thuiszorg en Kraamzorg nog meer zekerheden richting de toekomst. Zoals de mogelijkheid om kennis te delen en het onderscheidende vermogen van BTKzorg nog verder te ontwikkelen en te borgen. Zo biedt Thuisgenoten gespecialiseerde verpleging en verzorging die BTKzorg ook kan inzetten voor haar cliënten.

Meerdere provincies

Thuisgenoten actief in Overijssel, Gelderland, Groningen en Utrecht op het gebied van Huishoudelijke Ondersteuning en Verpleging & Verzorging. Het bedrijf zou vanuit eenzelfde missie en visie werken als BTKzorg. De tak Kraamzorg is voor Thuisgenoten 'een verrijking van het dienstenpakket' en zal onder de bezielende leiding van de huidige directeur Brunink, worden voortgezet.

Dynamisch bedrijf

Over het bedrijf BTKzorg wordt gezegd dat het dynamisch is met groot enthousiasme en veel ambitie. En met de disciplines verpleging, verzorging en huishoudelijke zorg. Thuiszorg wordt geleverd in geheel Twente. BTKzorg zet actief in op de zelfredzaamheid van klanten, samen uit het hart.