Afbeelding
Foto:

Feest in Oranjestaat bij inhalen van Almeloopers

Almelo – De ondernemers in de Oranjestraat en de meesterknechten van de Lionsclub Almelo gaan de Eerste Pinksterdag gezamenlijk de Roparun-teams feestelijk onthalen. Van ongeveer pakweg drie uur in de middag tot een uur of tien in de avond zullen deejays en bands, hopelijk begunstigd door aangenaam weer, op de hoek met de Grotestraat het publiek en de renners en fietsers de stad binnenhalen.

Voor de negende keer nemen de Almeloopers, een Twents hardloopteam uit Almelo, deel aan de Roparun. In totaal legt het team in ongeveer vijftig uur 560 kilometer af. De enthousiaste en gedreven formatie bestaat bestaat uit acht lopers en vier fietsers in twee groepen. De lopers en fietsers worden daarbij ondersteund door een team verzorgers, cateringmedewerkers, chauffeurs en fysiotherapeuten.

Veel belangrijker nog dan het sportieve evenement is het doel van de Roparun: geld inzamelen voor mensen met kanker. Ze onderstenen dit doel van harte en willen daar heel hard voor lopen. De Almeloopers zien met het leveren van de sportieve uitdaging een goede mogelijkheid om het evenement de Roparun en Twente met elkaar te verbinden.

Bij het randgebeuren en de onderliggende ernst zijn ook scholen en ander kindergroepen betrokken: bewustwording door sport, dat is de boodschap; in alle opzichten een lopend vuurtje.

In 2012 werd voor het eerst ook gestart vanuit Hamburg waardoor de Roparun na een flinke lobby van de Almeloopers nu ook door Twente komt. Een deel van de ingezamelde gelden van de Roparun zijn al ten goede gekomen aan Twentse instellingen en organisatie Het doel is nog veel meer geld naar Twente halen… en daarvoor hebben de Almeloopers diverse sponsorpakketten. Alle teamleden verkopen loten, zoeken sponsoren en dragen bij aan andere geldinzamelingsacties om ook dit jaar weer een mooi resultaat neer te zetten.

Op hun manier leveren de ondernemers van de Oranjestraat en de dienstverleners van de Lionsclub een bijdrage door voor een enthousiasmerend en feestelijk onthaal te zorgen bij de doorkomst, komende zondag in Almelo, de stad waar de Roparun dankzij de Almeloopers enorm leeft. Nico Rikhof van Eetkamer Op de Proef serveert met de Lions de teams verschillende hapjes vanuit het speciale terras bij de hoek van de Oranjestraat en Grotestraat. Die gaan er vermoedelijk wel in halverwege de tocht Hamburg-Rotterdam via Almelo.