Afbeelding
Foto:

Weer een Almeloër in de Raad van Toezicht bij Saxion Hogeschool

Almelo/Enschede - De inbreng van Almelose bestuurskracht bij de Saxion Hogeschool neemt toe als financieel expert Koch per 1 juni toetreedt tot de Raad van Toezicht, die onder voorzitterschap staat van ex-burgemeester Hermans van Almelo.

Koch volgt voormalig Grolsch-topman Snel op die na acht jaar afscheid neemt van de Saxion Hogeschool met de hoofdvestiging in Enschede en een vestiging in Deventer, een keur aan opleidingen en een permanentetoename van de studentenpopulatie..

De 56-jarige Koch is geboren en getogen in Oost Nederland, afgestudeerd aan de Universiteit Twente en kan bogen op een brede ervaring in financiële functies en bedrijfsvoering bij diverse internationaal georiënteerde industriële en technologische ondernemingen.

VDL Group Almelo

De nieuwe toezichthouder van Saxion Hogeschool treedt, ook per 1 juni, in dienst als controller bij VDL Enabling Technologies Group Almelo BV. Deze vestiging van VDL groeit, zoals het hele concern van grondvester en naamgever Van Der Leegte, als kool en momenteel vindt op het bedrijvenpark Bornsestraat een grootscheepse uitbreiding plaats. Overigens is Koch ook lid van de Raad van Commissarissen van de Rabobank Centraal Twente en bestuurder bij maatschappelijke stichtingen.

Opvolging Boomkamp

Ondertussen is er bij de Saxion Hogeschool een procedure gaande teneinde te voorzien in de opvolging van voorzitter Boomkamp van de Raad van Bestuur