Afbeelding
Foto:

Woonboulevard: meer reuring en minder leegstand

Almelo – Er moet snel iets gebeuren om de Meubelboulevard Almelo nieuwe schwung te geven, want nu kachelt de boel achteruit. Veel uitbaters van winkelruimte op de Woonboulevard Almelo aan de Weezebeeksingel willen meer reuring, betere reclame en minder leegstand. En voelen urgentie.

De gemeente Almelo zegt in overleg met de ondernemers te broeden op actie en activiteit om de Meubelboulevard sterker onder de aandacht te brengen, in samenspraak met eigenaren van vastgoed en ondernemers. In plaats van rust moet er bruis komen, een flow in de slipstream van de Westermaat in Hengelo. Dat kan onder meer, denkt men na onderzoek, door slimmere branchering, gerichtere campagnes, extra publieksactiviteiten en aangepaste openingstijden. En de winkelruimte moet worden benut, want leegstand (dik dertig procent) heet killing te zijn. Er moet worden ingezet op een sfeervolle winkelbeleving (good feeling), de ervaring van een (mid)dagje uit.

Tijd benutten

Het faillissement van de vastgoedbedrijven Polman Vastgoed en Polman Hanzepoort heeft in elk geval voorlopig geen gevolgen voor de Woonboulevard Almelo, te weten, de huurders van winkelpanden die eigendom zijn van de Boekelose ondernemer, wiens naam nog twee seizoenen op de gevel van het aanpalende Heracles-stadion prijkt. Het faillissement van beide vastgoedbedrijven werd aangevraagd door het aan SNS gelieerde vastgoedbedrijf Propertize dat nog 31 miljoen tegoed zegt te hebben, maar er lopen nog gerechtelijke contraprocedures én gesprekken. De ondernemers van de Woonboulevard willen die tijd benutten door meer publiek te trekken.