Afbeelding
Foto:

Eerste lijsttrekker in Almelo voor verkiezingen raad bekend

Almelo - Er waren geen tegenkandidaten en mede daarom werd de huidige fractieleider Pauwels van de VVD in Almelo bij acclamatie gekozen tot lijsttrekker bij de volgende verkiezingen, in maart volgend jaar.

Het doel van Pauwels is stemmen die in 2014 verloren gingen, ook onder zijn lijsttrekking overigens, terug te winnen. De partij ging van zeven naar drie zetels en moest de twee wethoudersposten inleveren. Dat er nu vier fractieleden zijn komt doordat voormalig fractieleider Loupatty van de PvdA aanmonsterde. Aan de hand van een kort programma met hooguit tien sterk lokaal gekleurde punten wil de VVD volgens afdelingsvoorzitter Willems weer meer stemgerechtigden aan zich binden.

Elders ook

Ook in veel andere gemeenten komt de VVD tien maanden vóór de verkiezingen met lijsttrekkers op de proppen. De zittende fractievoorzitters Visscher in Oldenzaal en Heegen in Losser gaan als kopmannen van start en dat geldt ook voor de van nadrukkelijk oppositioneel fractievoorzitter tot buigzaam wethouder opgeklommen leidsman Brand in Dinkelland.

Onduidelijk is wie in Losser en Oldenzaal de kandidaat-wethouders zijn. Brand wil dolgraag wethouder blijven nu hij vanwege politiek-bestuurlijke woelingen en een geïmplodeerd college van burgemeester en wethouders begin dit jaar kon toetreden tot het dagelijks bestuur der gemeente Dinkelland. Hij moest tot ontstentenis van zijn achterban in Weerselo, waar hij zelf woont, om wethouder te worden instemmen met de procedure voor een rondweg in dit dorp. Niettemin denkt Brand, voorheen reclameman, volgend voorjaar en mooie uitslag te bewerkstelligen met mogelijk een verdubbeling van het aantal zetels (van twee naar vijf) en daardoor het behoud van het wethouderschap. Hij ziet kans de fractie te verdubbelen van twee tot vier.

Hoewel ook de VVD in Tubbergen deel uitmaakt van VVD NOT kiezen de liberalen daar later dit jaar een lijsttrekker. In deze gemeente levert de partij in combinatie met GB nu wethouder Vleerbos.